29 Ekim 2011 Cumartesi

CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN...





Batı dillerinde cumhuriyetin karşılığı, ulusun kendisini yönetmesi anlamına gelir. Cumhuriyet rejiminde iki unsur çok önemlidir:
a- İdare edilenler
b- İdare edenler

Bu iki unsurun sahip olası gereken özelliklerin başında dürüstlük gelir. Cumhuriyet rejiminde her iki tarafında dürüst ve namuslu olması gerekir. Rejimin demokrasi paltformuna oturtulması şarttır.
Cumhuriyet, ulusun vatan ve hukuka sevgisi ve içten bağlılığı ile yaşatılmalıdır. Bu nedenle cumhuriyete hayat veren damarların başında demokrasi gelir. Gerçek cumhuriyet rejimlerinde sistemin demokrasi ile olan ilişkisi çok önemlidir. Çünkü iç ve dış tehlikelere karşı cumhuriyet kendisini sert ve katı bir şekilde ama demokrasinin gerekleri içinde koruyacaktır. Bunların dışına çıkılmaması gereklidir, aksi taktirde demokrasi ile cumhuriyet arasında kopukluk başlar. Bundan da en büyük zararı cumhuriyet rejimi görür. Onun için cumhuriyet yöneticileri daima uyanık ve gözleyici durumda olacaklardır.


2 yorum:

Recep Altun dedi ki...

Merhabalar,

Allah'ın rızasını kazanarak O'na yaklaşmanın bir yolu olan mübarek Kurban Bayramınızı kutlar, tüm sevdiklerinizle birlikte sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir bayram geçirmenizi dilerim.

Nefsini nirana, kalbini Rahman'a, oğlunu Kurban'a, malını ihvana bezletmekle ahdine vefakarlığını gösteren Hz. İbrahim (a.s.)'ın itaatinin ve oğlu Hz. İsmail'in de teslimiyetinin yolunda ilerleyen kullardan olmamız dileğiyle sağlıcakla kalın.

Selam ve dualarımla.

Recep Altun dedi ki...

Merhabalar Sayın Hocam,

Ben bayramları karıştırmışım, sizin Cumhuriyet Bayramı bloğunuza ben Kurban Bayramı mesajı göndermişim. Affınızı istirham ederim.

Ben de Cumhuriyet Bayramı ile ilgili bir blog açmıştım, Cumhuriyet Bayramı törenlerini iptal edenlerin inadına.

Cumhuriyet Bayramımızı kutlarım!
Cumhuriyet, bize Atamızın en büyük yadigarı, onu sevmeyenler ölsün!

Selam ve sevgilerimle.

Blog Widget by LinkWithin
Technorati Profile