23 Ocak 2010 Cumartesi

BEBEK PORTRESİ ÇEKİMİ


BU FOTOĞRAF BENDEN;) Arkadaşımın kızı, Elif GÜLERYÜZ




* Bebeğinizin portresini doğal ortam ışığıyla çekiyorsanız, en uygunu yumuşak ışıklandırma. Bunun için büyük bir pencere yeterli. Şiddetli günışığı gelen bir pencere yerine kuzeye bakan daha iyi. Işığı bebeğinizin arkasından değil, yandan gelecek şekilde ayarlamalısınız.
* Dışarıda çekim yapıyorsanız sert gölge ve güneşin birarada olduğu yerlerden uzak durmalısınız. En iyisi kapalı hava. Çünkü eşit dağılan ve kontrol edebileceğiniz bir ışık sağlar.

* Bebeğin ilk üç ayında flaş kullanmamaya özen gösterin. Hem gözlerini şiddetli ışığın zararlarından korursunuz, hem de doğal görüntüden uzaklaşmamış olursunuz. Netlik sağlamak için flaş yerine tripot kullanabilirsiniz.
* En önemli detaylardan biri de arka plan. Arka plandaki gereksiz görüntüler, bebeğinize yöneltmek istediğiniz ilginin gereksiz ayrıntılara kaymasına yol açar. Bunu önlemek için mutlaka düz renkli bir arka plan seçin.
* Onları en özel oyuncakları ve sevdiği objelerle fotoğraflayın. Bu sayede bebeğiniz rahatlar ve doğal görüntüler verir.
Ps:Fotoğraflar net'ten

Kaynak: Hürriyet Cumartesi

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Efendim çok güzel bebek portreleri ile birlikte fotoğraf çekme tekniklerinizi bizimle paylaşan kaleminize, emeğinize objektifinize ve yüreğinize sağlıklar ve mutluluklar dilerim.

Çok güzel bir paylaşımdı. Ellerinize sağlık efendim.

bilge dedi ki...

merhabalar müsade ederseniz bloğunuzu izlemek isterim.harika resimler emeğinize sağlık dostlukla...

Lezzet Gemisi dedi ki...

aman da aman... ne şeker şeyler öyle. hepsine 41 kere maşallah. en sondaki tıpkı bizim minik... :))) ben de kızlarımın fotoğraflarını çekmeyi çok seviyorum. onlar da poz vermeyi.. bilgilendirme için ayrıca teşekkürler. artık fotoğraf çekerken bu ayrıntıları göz önünde bulunduracağım. biz de size güzel, sağlıklı ve keyifli bir yarı yıl tatili diliyoruz. selam ve sevgiler...

hkki dedi ki...

güzel fotograflar, ve ipuçları
:)

Blog Widget by LinkWithin
Technorati Profile