12 Kasım 2009 Perşembe

En iyi 30 fotoğrafçı İstanbul’u görüntüledi;)



"KEYİF VEREN SANATSAL BİR ÇALIŞMA"


Mustafa KÜÇÜK / İSTANBUL 12 Kasım 2009

Üye sayısı 70 bini aşan, her hafta 40 bin fotoğraf eklenen dünyanın önde gelen fotoğraf ve multimedya veri bankası Istockphoto’nun, en başarılı 30 fotoğrafçısı dört gün için geldikleri İstanbul’da seminer ve sokak fotoğraf çalışması düzenledi.


Altı Türk sanatçının da katıldığı workshop sonunda, en iyi 10 İstanbul fotoğrafı seçildi. Çalışma süresince Istockphoto’nun internet sitesi özel İstanbul tasarımıyla güncellenirken, katılımcılar pazar akşamı düzenlenen partiyle İstanbul’a veda etti.


Daha önce Seattle, Marsilya, Berlin, Buenos Aires ve Calgary’de yapılan etkinliğin İstanbul ayağı için www.istockalypse.com adresinde bir internet sitesi açıldı. Etkinlik boyunca 14 farklı ülkeden gelen fotoğrafçılar İstanbul’un semtlerinde, ‘inanç’, ‘sanayi’, ‘hızla değişen toplumda eski ve yeni’ ile ‘kültür ve günlük yaşam’ temaları doğrultusunda fotoğraf çekti. Etkinliğe Türkiye’den de Emre Ogan, Kutay Tanır, Özgür Donmaz, Niko Guido, Mehmet Salih Güler ve Serdar Yağcı katıldı. Fotoğrafçılar daha çok kentin tarihi dokusunu oluşturan camiler ve saraylar ile kentin modern yüzünü yansıtan iş kuleleri, müzeler ve tiyatro binalarını görüntüledi.

Haberin devamı için...

Kaynak: Hürriyet Gazetesi

3 yorum:

http.//gurkanyalovali.blogspot.com dedi ki...

merhabaçok guzel fotoraflar

mamila dedi ki...

Hocam fotoğrafları inceleceğim.Güzel bir hafta sonu dilerim sevgiler

Engin Bütüner dedi ki...

Fotograf bir sanattır, eski bir fotografçı olarak ilgi duyduğum bir dal, usta çekimler kalıcı ve ölümsüz eserler bırakır. paylaşımınız için teşekkürler.

Blog Widget by LinkWithin
Technorati Profile