3 Eylül 2007 Pazartesi

İYİ FOTOĞRAF İÇİN İPUÇLARI

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Daha iyi bir fotoğrafçı olmak mı istiyorsunuz? size tüm gereken yalnızca biraz bilgi ve deneyim. bazı önemli fotoğraf çekimi ipuçları için okumaya devam edin. Makinenizi alıp fotoğraflar çekmeye başlayın.

1-Fotoğrafını çektiğiniz kişinin gözünün içine bakın gerçek yaşamda olduğu gibi, fotoğraf çekerken kişinin gözünün içine bakmak arada bir bağ oluşturur. birinin fotoğrafını çekerken, o manyetik bakışların, büyüleyici gülümsemenin gücünü ortaya çıkarabilmek için makineyi kişinin göz seviyesinde tutun. Çocuklar söz konusuysa, bu onların boyuna inmeniz gerekiyor demektir. Çektiğiniz kişinin her vakit makineye bakması gerekmez. yalnız olarak göz seviyesi açısı sizi resmin içine çeken kişisel ve davetkar bir duygu yaratır.
2-Sade bir arka plan kullanın, sade bir arka plan fotoğrafını çektiğiniz objenin daha iyi görüntülenmesini sağlar. makinenizin vizöründen bakarken çektiğiniz objenin çevresini inceleyin. en sevdiğiniz yeğeninizin kafasından çıkan antenler, kulaklarından sarkan arabalar olmaması için özen gösterin.
3-Dış mekanda flaş kullanın, parlak gün ışığı yüzde istenmeyen derin gölgeler oluşturabilir. yüzü aydınlatmak için flaş kullanarak gölgeleri yok edin. Güneşli havalarda insan resmi çekerken flaşınızı açmayı unutmayın. dolgu flaşı (fill-flash) modunu ya da tam flaş (full-flash) modunu seçebilirsiniz. fotoğrafını çektiğiniz kişi en fazla boslukkelimevigul,vigulkelimebosluk metre uzaklıktaysa dolgu flaşı, daha uzaktaysa tam flaş modu gerekebilir. dijital bir fotoğraf makinesiyle sonuçları incelemek için fotoğraf görüntüleme panelini (lcd ekran) kullanın.
4-Daha yakına gidin fotoğrafını çektiğiniz nesne arabadan daha küçük bir objeyse, deklanşöre basmadan boslukkelimevigul, iki adım yaklaşıp zoom kullanın. amacınız fotoğraf karesini fotoğrafını çektiğiniz objeyle doldurmak olmalıdır. yakın çekimle, kalkmış bir kaş ya da serpiştirilmiş çiller gibi anlam katacak ifadeler yakalayabilirsiniz, ancak fazla yakına giderseniz fotoğrafınız bulanıklaşır. Çoğu fotoğraf makinesinin en yakın odak mesafesi yaklaşık 90 cm ya da makinenizden bir adım uzaklıktadır. fotoğraf makinenizin en yakın odak mesafesinden (emin olmak için makinenizin kullanım kılavuzuna bakın) daha yakına giderseniz fotoğraf bulanık çıkar.
5-Fotoğrafını çektiğiniz objeyi tam ortalamayın, sahnenin tam ortası, gösteri yapan kişi için bulunmaz bir yerdir. ancak, fotoğraf karenizin tam ortası için aynı şeyi söylemek doğru değil. Çektiğiniz nesneyi fotoğraf karesinin tam ortasından hafif yana kaydırarak, fotoğrafınıza hayat verin. vizörünüzde karelerden oluşan bir oyun tahtası olduğunu varsayın. Şimdi fotoğrafını çektiğiniz nesneyi tahtadaki karelerden birine yerleştirin, otomatik odaklı bir fotoğraf makineniz varsa, bu tür çoğu vizörün ortasında bulunan nesneye odaklanacağından, odağı kilitlemeniz gerekir.

4 yorum:

fidaneli dedi ki...

Sanal alemde perçinlenen arkadaşlığımızı , yürekten dostluklara çevirmek istiyoruz. Hiç görmediğimiz gözlerle ; göz göze gelip , bunca zamandır paylaştıklarımızla beraber yoğrulmak istiyoruz. Hem de birbirimiz kadar merak ettiğimiz çocuklarımız ile beraber ! Onlar animatör ile eğlenirken , biz de kurduğumuz sofranın – sohbetin ve dostluğun keyfini çıkaracağız. Menü mü ? Hep beraber oluşturacağız çay davetimizi ..Hepimiz gelirken getirdiğimiz bir çeşit ikramımızla şenlendireceğiz soframızı.. Tarih / Zaman : 27 Ekim 2007 – Cumartesi Saat : 13:00 – 17:00 Yer: 3-ELMA DAVET ve ORGANİZASYON – Çifte havuzlar ‘ Anadolu Yakası / İSTANBUL Ücret : Katılımcı başı 25,00 YTL. * Çocuklar için ek ücret talep edilmeyecektir. Katılmak isteyen arkadaşlar ; gönderiye yorum bırakabileceğiniz gibi , bizlere de mail atabilirsiniz ; Katılmak isteyen arkadaşlar ; lütfen 30.09.2007 tarihine kadar net bilgi versinler. mof_baydar@hotmail.com ( fidaneli-fidan ) burcin.atmaca@gmail.com ( pastarda-burcin) esrakars@gmail.com ( benimutfağım-esra)

laguer90 dedi ki...

SEVGİLİ ARKADAŞ,
OLAĞANÜSTÜ BİR SORUN OLMAMASI HALİNDE SEVE SEVE KATILMAK İSTERİM.

fidaneli dedi ki...

cnm, bana yardım edermısın?? ben neden cok kötu resımler cekıyorum... nasıl daha ıyı resımler elde edebılırım?? mk. mı almalıyım yenı.. yoksa elımdekı ıle daha ıyı ısler cıkarmam mumkunmu?
okudum yazını ama :(

sevgıler
fıdan

laguer90 dedi ki...

SEVGİLİ ARKADAŞIM, ELİNİZDEKİ OTOMATİK MAKİNEDİR KUVVETLE MUHTEMEL. MAKİNENİZ İYİ İSE,IŞIK DİKKATE ALINIRSA GENELDE İYİ FOTOĞRAF ÇIKAR. DENEMEYE VE MAKİNEYİ TANIMAYA DEVAM...

Blog Widget by LinkWithin
Technorati Profile