18 Mayıs 2008 Pazar

19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLU OLSUN...






BU HAFTA SAYFAM TÜRK GENÇLİĞİ İÇİN

Atatürk'ün Türk Gençliğine Bakışı
Atatürk'ün hayatını inceleyen ve dünya görüşünü bilen herkes, gençlerin Atatürk için özel bir anlamı olduğunu da bilir. Atatürk için gençlik, aydınlık bir gelecek için önemli bir güç, Cumhuriyetin üzerine inşa edildiği tüm değerleri koruyup yaşatacak olan bir kuvvettir. Bu nedenle Atatürk gençliğe çok büyük değer vermiş ve onlara her zaman güvenmiştir. Milli Mücadele için yola çıktığı ilk günlerden itibaren kendisinin en önemli destekçilerinin gençler olacağını sık sık belirten Atatürk, bağımsızlığın kazanılıp Cumhuriyetin kurulmasının ardından da gençlik konusuna özel önem göstermiştir. Yurt gezilerinde genelde öncelikli olarak liseleri ziyaret edip gençlere doğrudan hitap etmiş, gençlerle sürekli diyalog içinde olmaya özen göstermiştir. Konuşmalarında sık sık gençlerden beklentilerini ve nasıl bir gençlik istediğini dile getiren Atamız, Büyük Nutuk'un son bölümünde yer alan "Gençliğe Hitabe" ile de gençliğin her türlü sorunun üstesindengelebileceğine duyduğu inancı vurgulamıştır

Gençler! Cesaretimizi takviye ve devam ettiren sizsiniz. Siz almakta olduğunuz eğitim ve kültür ile, insanlık meziyetinin, vatan, fikir hürriyetinin en kıymetli sembolü olacaksınız. Ey yükselen yeni nesil! İstikbâl sizindir. Cumhuriyet'i biz kurduk; onu yükseltecek ve devam ettirecek sizsiniz.

KEMAL ATATÜRK

1 yorum:

Gülgün Yıldırım dedi ki...

ÖĞRETMENİM,BÖYLE ZEKİ,GELECEĞİ GÖREN BİR KURUCUYA SAHİP OLDUĞUMUZ İÇİN ÇOK ŞANSLI OLDUĞUMUZU DÜŞÜNÜYORUM VE BEN ÇOK KİMSENİN TAŞIDIĞI KORKULARI TAŞIMIYORUM. ÇÜNKÜ BİNANIN TEMELLERİ ÇOK SAĞLAM.
BAZEN ÖĞRENCİLERE KIZSAK,ÜZÜLSEK BİLE,ONLARIN UĞRAŞIP VERMEYE ÇALIŞTIĞIMIZ DEĞERLERİN GELECEKTE FARKINA VARACAKLARINA EMİNİM.

Blog Widget by LinkWithin
Technorati Profile